• Service auto non stop

Recondiționare jante

Recondiționare jante

Recondiționare-jante

Jantele din aliaj ale mașinii tale au nevoie de o recondiționare sau o reparație? Există multe informații utile despre diferitele tipuri de reparații care trebuie efectuate și despre cum să găsești un service auto cu profesioniști adevărați! Nu trebuie decât să înțelegi că o recondiționare jante nu este doar o procedură opțională, ci una extrem de importantă pentru siguranța ta.

De ce poate fi necesară o recondiționare jante?

Pentru o mai bună înțelegere, janta este partea metalică a roții pe care este așezată anvelopa. Jantele din aliaj sunt mai frumoase și au un aspect mai plăcut. Cu toate acestea, sunt mai fragile, iar trotuarele au obiceiul enervant de a le zgâria sau chiar de a le deforma. Din fericire, este posibil să le reparăm și să efectuăm o recondiționare jante în service-ul auto specializat.

Deseori se pune întrebarea „merită să fac o recondiționare jante?” și ca să o spunem pe scurt, răspunsul va fi întotdeauna afirmativ. Indiferent că vorbim de o deteriorare ori dacă te gândești să crești valoarea mașinii tale, îți recomandăm să repari sau să recondiționezi jantele mai repede, fără întârziere.

Recondiționare jante: tipuri de reparații posibile pe jantele din aluminiu

Îndreptarea este o tehnică de reparare a jantei din aluminiu care implică refacerea unei jante care a fost deformată. Această tehnică este folosită pentru jantele ușor deteriorate, fără fisuri sau rupturi.

Îndreptarea este o tehnică delicată care necesită o mare precizie și cunoaștere aprofundată a proprietăților aluminiului. Dacă janta este prea deteriorată, specialistul din domeniul auto nu o va putea îndrepta. Prin urmare, va trebui să folosească o altă tehnică de reparație, cum ar fi înlocuirea sau sudarea.

Este important de reținut că îndreptarea nu este potrivită pentru toate jantele. Jantele din aluminiu forjat, de exemplu, sunt mai greu de îndreptat datorită construcției lor complexe.

Sudarea este o tehnică utilă atunci când janta a suferit o rupere sau crăpătură. Această tehnică este mai complexă decât îndreptarea și necesită abilități și instrumente specifice.

După sudare, tehnicianul auto va folosi o roată de șlefuit pentru a netezi suprafața jantei și a îndepărta orice urmă de sudură. Apoi poate revopsi janta pentru a o face să arate ca nouă.

Este important de reținut că sudarea nu este potrivită pentru toate jantele. Jantele din aluminiu turnat, de exemplu, sunt mai greu de sudat datorită compoziției și structurii lor. Prin urmare, se recomandă vizita la un service auto specializat pentru a evalua daunele și pentru a alege tehnica de reparație adecvată. Îți garantăm calitatea lucrării efectuate, dar și informații complete despre defectele identificate la nivelul jantelor. O recondiționare jante va cuprinde un set întreg de proceduri complexe.

Lustruirea este o altă tehnică de recondiționare jante din aluminiu care este utilizată pentru a îndepărta zgârieturile și imperfecțiunile minore de pe suprafața jantei. Această tehnică este relativ simplă și trebuie realizată cu instrumente și produse specifice.

Lustruirea, însă, nu este potrivită pentru daune mai mari, cum ar fi rupturi sau fisuri. În aceste cazuri, specialistul din domeniul auto va trebui să folosească o altă tehnică de reparație, precum îndreptarea sau sudarea.

Lustruirea poate afecta stratul protector al jantei. Prin urmare, se recomandă aplicarea unui lac de protecție după lustruire, pentru a proteja suprafața jantei împotriva coroziunii și a deteriorărilor viitoare.

Vopsirea jantelor este o tehnică folosită pentru recondiționare jante în scopul de a reda jantei un aspect nou și uniform. Această tehnică este folosită pentru jantele care au suferit zgârieturi adânci, urme de tot felul sau care au fost deteriorate de coroziune. Vopseaua nu este potrivită pentru jantele care au suferit daune mai mari.

Înlocuirea jantei este o opțiune care este utilizată atunci când janta este prea deteriorată pentru a fi reparată. Acest lucru se poate întâmpla atunci când janta este crăpată prea tare, deformată sau are daune semnificative la părțile critice ale jantei, cum ar fi zona de montare a anvelopei. În acest caz, ți se va recomanda înlocuirea jantei. Un mecanic auto va selecta o jantă de schimb care este compatibilă cu vehiculul și care se potrivește cu specificațiile jantei originale. Apoi va scoate janta deteriorată și va monta noua jantă.

Înlocuirea jantei poate fi costisitoare. Cu toate acestea, acest lucru îți garantează că ai o jantă în stare perfectă și că ești în siguranță maximă pe șosea. Este important de reținut că înlocuirea jantei poate afecta estetica mașinii, mai ales dacă janta nu este identică cu janta originală. Apoi trebuie să știi că se preferă o recondiționare jante, dar tehnicianul auto îți va propune soluția mai apropiată de nevoile tale actuale.

Recondiționare jante pentru a crește valoarea mașinii?

Mulți cred că jantele din aliaj sunt pur și simplu un plus de eleganță pentru o mașină, dar de fapt au potențialul de a crește valoarea acesteia. Evident, va depinde într-o oarecare măsură de vârsta, marca și modelul mașinii și tipul de roată, dar în multe cazuri o recondiționare jante nu numai că va îmbunătăți foarte mult aspectul general al mașinii, dar va crește și valoarea mașinii.

Coroziunea este o problemă serioasă a jantelor și poate degenera dacă este lăsată pentru perioade lungi de timp, ajungând într-un punct în care nu mai este sigur să scoți mașina pe șosea. Îți recomandăm să fii precaut atunci când vine vorba de coroziune și să cauți ajutorul unui tehnician auto profesionist care îți va putea oferi o soluție promptă.
Dacă jantele încep să se corodeze, atunci sfatul nostru ar fi să soliciți o recondiționare jante cât mai curând posibil. Nu le lăsa așa, deoarece coroziunea va consuma încet aliajul devenind din ce în ce mai adâncă. Dacă
vei acționa din timp, este posibil ca procesul de recondiționare jante să nu dureze foarte mult. Cu cât lași mai mult să avanseze coroziunea, cu atât este mai probabil să revină. Dacă faci o reparație în etapele incipiente ale coroziunii, ai mai multe șanse de a întârzia inevitabilul.
Ia legătura astăzi cu
service-ul auto specializat pentru o recondiționare jante de calitate și pentru a le reda aspectul strălucitor, arătând ca noi, fie că este vorba de rațiuni de siguranță sau de a crește valoare mașinii tale. Atâta timp cât ești conștient de importanța procesului de recondiționare jante, ai parte de siguranță, iar jantele vor arăta impecabil

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button