• Service auto non stop

Vopsire în câmp electrostatic

Vopsire în câmp electrostatic

Vopsire-în-câmp-electrostatic

Vopseaua mașinii se poate decolora sau zgâria în timp, ceea ce poate face ca vehiculul tău să pară demodat sau de pe vremuri demult apuse, fără să fie cu adevărat cazul. Revopsirea unei jante devine o necesitate și după un accident sau un act de vandalism care a avut efect asupra vopselei. Dar și alte motive te pot determina să dai o altă culoare mașinii tale.

Află mai multe despre metodele de vopsire, inclusiv despre procedura revoluționară de vopsire în câmp electrostatic. Vei fi surprins de avantajele ei și de ușurință cu care un specialist poate reda strălucirea de la început a unei jante.

Vopsire în câmp electrostatic: de ce ar fi necesară?

În industria de top de astăzi, mulți folosesc tehnica electrostatică în procesul de vopsire sau acoperire, inclusiv în industria auto. De ce industria auto folosește tehnica de vopsire în câmp electrostatic? Acest lucru se datorează faptului că aceasta poate fi realizată foarte rapid. Rezultatul unei astfel de proceduri de vopsire este, de asemenea, foarte interesant, având în vedere că tehnica este foarte bine conturată. Mai important, această tehnică de vopsirea electrostatică poate fi realizată de către tehnicienii auto într-un timp scurt, așa că este foarte eficientă și rapidă. Un lucru uimitor este precizia cantității de vopsea care nu este excesivă, astfel încât această tehnică este foarte economică.

Desigur, o vopsire în câmp electrostatic a unei jante nu este o sarcină banală pe care o poți decide dintr-un capriciu. Cu excepția cazului în care bugetul nu este o problemă. Dar, pe lângă îmbunătățirea aspectului mașinii tale, știi că revopsirea unei jante îți poate oferi multe avantaje.

De exemplu, o vopsire în câmp electrostatic oferă o protecție suplimentară pentru jante. De fapt, vopseaua este o barieră între corp și elementele externe, precum razele UV, ploaia, zăpada și murdăria. Cu toate acestea, în timp, vopseaua se poate coji sau zgâria, expunând janta la intemperii și riscând deteriorarea ulterioară.

Pe de altă parte, o vopsirea electrostatică a jantei poate crește și valoarea vehiculului, mai ales dacă intenționezi să o vinzi. Potențialii cumpărători sunt adesea atrași de jantele cu vopsea în stare bună, deoarece acest lucru poate indica faptul că proprietarul a avut grijă de mașină per ansamblu.

Vopsire în câmp electrostatic: cum să vopsești jantele?

Revopsirea unei jante este o acțiune în mai mulți pași care necesită diferite instrumente și anumite abilități în domeniu. Ideal este să treci pe la profesioniștii în vopsirea auto, mai ales în tehnica de vopsire în câmp electrostatic. Este o garanție a muncii bine făcute.

Cu siguranță știi că primul pas se referă la pregătirea suprafeței, fie că vorbim de o jantă sau de un alt obiect. Aceasta presupune netezirea și curățarea corectă a jantelor mașinii tale, altfel încât vopseaua să fie aplicată în mod corespunzător.

Următorul pas este aplicarea unui grund. Acesta este un prim strat necesar pentru a obține o bază uniformă și, de asemenea, pentru a optimiza aderența vopselei la suprafață.

Urmează apoi aplicarea vopselei auto și finisajul dorit (lac pentru un finisaj lucios sau un finisaj mat).

Este o vopsire în câmp electrostatic o alegere potrivită?

Printre metodele uzuale de a revopsi o jantă se remarcă cea de vopsire în câmp electrostatic. Este o alegere populară datorită eficienței sale și a beneficiilor propuse.

Vopsirea electrostatică are reputația de a fi mai rezistentă decât vopselele lichide. De asemenea, oferă o protecție mai bună pentru jantele mașinii tale. Este un pic mai dificil de aplicat și, de asemenea, mai scump, dar se usucă rapid. Vopsirea jantelor este soluția preferată a profesioniștilor, deoarece asigură un finisaj strălucitor și uniform. De asemenea, oferă rezistență ridicată la zgârieturi și durabilitate îndelungată. Pe de altă parte, vopseaua poliuretanică necesită abilități profesionale de pulverizare pentru aplicarea corectă, lucru ce îl vei găsi apelând la service-ul auto specializat.

Vopsire în câmp electrostatic: ce înseamnă concret?

O vopsire în câmp electrostatic este un proces de vopsire folosind un pistol specific încărcat cu electricitate statică. În primul rând, se începe întotdeauna prin încărcarea pozitivă a piesei metalice de vopsit. Apoi, se continuă prin încărcarea negativă a vopselei care urmează să se aplice. În cele din urmă, obiectivul este de a obține doi curenți care se opun unul altuia în direcții opuse.

Particulele negative ale vopselei sunt apoi propulsate cu ajutorul unui pistol de pulverizare. Metalul încărcat pozitiv le atrage astfel automat ca un magnet. Din acest motiv, vopsirea electrostatică are multe avantaje. Reduce cantitatea de vopsea purtată prin aer care se poate depune pe suprafețele adiacente.

O vopsire jante rămâne o modalitate fiabilă pentru a acoperi rapid o suprafață metalică. Îți permite să acoperi forme foarte complexe. În plus, acest proces permite o uscare mult mai rapidă. De asemenea, oferă un finisaj deosebit de uniform și o întindere excelentă după uscare.

Metoda de vopsire în câmp electrostatic este concepută pentru a fi ușor de direcționat. Elementul metalic de vopsit atrage literalmente stratul de acoperire. Sunt evitate în acest sens picăturile și urmele inestetice. Se va folosi doar cantitatea de vopsea necesară pentru piesă. O vopsirea electrostatică a jantelor va face dintr-o suprafață greu accesibilă una mult mai ușor de gestionat.

Este cu adevărat o metodă eficientă și profesională apărută pe piață și în privința căreia nu există echivalent în ceea ce privește rezistența.

O vopsire în câmp electrostatic se poate realiza și în diferite finisaje: lucios, satinat, metalic sau mat și o infinitate de culori. Trebuie să știi că vopseaua electrostatică nu se amestecă: nu este posibil să amesteci două pulberi pentru a obține o altă culoare ca la vopseaua convențională.

Cu o acoperire excelentă, nu este necesară aplicarea a două straturi și, prin urmare, utilizarea sa este foarte recomandată și pentru revopsirea unei suprafețe într-o altă nuanță.

Dacă te-am convins, nu rămâne decât să dai o tură la service-ul auto specializat și să alegi cum să îmbunătățești aspectul mașinii tale. Îți garantăm că o vopsire în câmp electrostatic poate face minuni atât asupra jantelor, cât și asupra psihicului șoferului mândru de „bijuteria” pe patru roți.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button