• Service auto non stop

Vopsire jante tablă

Vopsire jante tablă

Vopsire-jante-tablă

Când vine vorba de repararea jantelor, te sfătuim să apelezi doar la profesioniștii auto în vopsire jante tablă. Reinventează aspectul mașinii tale și redă-i strălucirea de odinioară schimbând culoarea jantelor. Întreaga procedură va fi efectuată de profesioniști auto calificați și vei pleca din service-ul auto cu jante ce vor arăta ca noi.

Vopsire jante tablă: ce caracteristici prezintă aceste tipuri de jante?

În comparația cu jantele din aluminiu, punctul pozitiv în ceea ce privește aceste tipuri de jante este greutatea. Jantele din aliaj sunt mai ușoare decât jantele din oțel și îmbunătățesc performanța la volan. Componenta principală a aliajului este, desigur, un metal ușor și, prin urmare, nu la fel de greu ca oțelul. Grosimile pereților jantelor moderne din oțel au devenit totuși atât de mici, încât variațiile de greutate sunt de mică importanță. În special, atunci când janta din aluminiu este combinată cu o anvelopă largă sau mare, problema greutății este clar depășită. Există, desigur, și excepții: jantele foarte scumpe din aliaj ușor, jantele de carbon din magneziu și fibră de carbon sunt super ușoare, dar destul de scumpe. Mai degrabă, sunt folosite în sporturile cu motor.

Janta din tablă, din oțel laminat, este echipament standard, în special pentru mașinile mici. Jantele din oțel sunt adesea din două piese și constau dintr-o jantă și un disc de roată. Piesele sunt sudate astfel încât căldura și presiunea asupra jantei să nu afecteze îmbinările. Jantele din aluminiu sunt de obicei turnate și apoi lăcuite. Dacă janta este formată din două părți (baza jantei și jantă), acestea sunt înșurubate împreună. Aluminiul foarte moale este amestecat cu alte metale, de exemplu fier, pentru a crește stabilitatea.

Dacă mergi frecvent pe drumuri neasfaltate, este bine că ai ales jante din tablă. Materialul este semnificativ mai rezistent decât metalul ușor. Dacă jantă zgârie ocazional pavajul, de obicei poate fi reparată cu ușurință. Deși jantele din oțel ruginesc, este rugină la suprafață care nu afectează caracteristicile de manevrabilitate. În plus, rugina poate fi îndepărtata cu ușurință. Un alt avantaj semnificativ ar fi că prețul jantelor din oțel este mai convenabil decât cel al jantelor din aluminiu.

Cum să ai grijă de aspectul jantelor prin procesul de vopsire jante tablă?

Profesioniștii în vopsit jante auto îți stau la dispoziție pentru a da un nou suflu jantelor mașinii tale. Nu mai aștepta și contactează service-ul auto profesionist pentru o vopsire jante tablă!

A-ți vopsi singur jantele mașinii este adesea primul lucru care îți vine în minte atunci când iei decizia, însă pentru siguranța unei lucrări bine făcute este întotdeauna bine să cerem părerea specialistului.

Mai întâi trebuie pregătite jantele pentru a asigura un rezultat eficient. Apoi trebuie făcută o vopsire jante din tablă cu echipamente speciale care vor fi disponibile în service-ul auto specializat pentru această procedură. Și pentru că există specialiști în domeniu care dispun de multă răbdare, expertiză, precizie și echipament bun, atunci te poți aștepta să ai un rezultat excelent! De aceea, te sfătuim să apelezi la un profesionist în domeniul auto atunci când te hotărăști pentru o vopsire jante tablă.

Tipuri de vopsea pentru vopsire jante tablă

Vopseaua vine în mod tradițional sub formă lichidă, diluată cu un solvent, cu sau fără adăugarea unui întăritor. Aceste produse sunt dăunătoare pentru mediu și utilizarea lor este supravegheată.

Vopseaua pulbere este însă un produs neutru aplicat printr-un fenomen electrostatic. Transformarea pulberii se face prin încălzire la 180° și conferă vopselei caracteristici de duritate și rezistență la razele ultraviolete. Ca urmare, majoritatea pieselor pot fi tratate, cu excepția lemnului, sticlei și plasticului. Reține că unele materiale plastice sunt rezistente la această temperatură Deseori această vopsea a fost numită vopsea epoxidică de la denumirea primelor rășini utilizate la începutul acestui proces.

Poate te întrebi care ar fi mai potrivită pentru o vopsire jante tablă. Se poate folosi vopsea epoxidică pentru jantele din aluminiu sau oțel? Da, mai ales pentru oțel care va beneficia și de protecție anticorozivă bogată în Zinc.

În funcție de produsele folosite, durata de viață a unei vopseli variază între 7 și 15 ani. Aceasta este o constatare medie care variază în funcție de mediu și condițiile de utilizare.

Mai presus de toate, dacă ții la buna întreținere a jantelor tale din tablă, nu utiliza produse chimice precum solvenți. În mod similar, cârpele sau bureții nu ar trebui să fie abrazive.

Prin urmare, este recomandabil să folosești o cârpă uscată sau umedă. Dacă o pată este persistentă, poți să utilizezi un degresant anti-silicon.

O vopsire jante tablă le poate da o nouă șansă?

Jantele din oțel sunt o parte cheie a unei mașini. Când sunt noi, arată deosebit de bine, dar în timp pot fi ciobite, ruginite și să nu arate cum îți dorești. Dar, pot fi vopsite și în culori diferite, așa că nu pierzi nimic dacă încerci să apelezi la un profesionist în vopsire jante tablă.

Ca regulă generală, poți și chiar ar trebui să vopsești jantele din tablă. Vopsirea jantelor din tablă îmbunătățește cu adevărat aspectul acestora, mai ales dacă sunt foarte ruginite. Metoda de vopsire a jantelor de oțel este de a pregăti mai întâi oțelul prin îndepărtarea oricărei urme de rugină, apoi vopsirea lor cu grund și apoi un strat de vopsea. Pulverizarea electrostatică, acest proces precis de vopsire a revoluționat modul în care se vopsesc mașinile pentru a oferi o acoperire completă, este de asemenea foarte potrivită pentru jantele din tablă.

Jantele din oțel vor avea de obicei un finisaj negru sau metalic. Iar anumite tipuri de jante sunt concepute pentru a fi utilizate fără capace.

În general, o vopsire jante tablă este o idee bună dacă jantele sunt ruginite sau dacă dorești să le vopsești jantele într-o culoare diferită. Pare destul de ușor, dar te sfătuim să apelezi la un specialist auto în vopsire jante tablă. La un service auto specializat vei găsi tot ce ai nevoie: personal instruit în vopsire jante tablă, echipamente și informații utile privind nuanța potrivită. Nu uita că noua culoare a jantelor trebuie să te definească, dar să fie și în ton cu mașina. Nu poți face asocieri de culori prea îndrăznețe pentru că riști să strici imaginea de ansamblu.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button